Koperasi Kita Komitmen Kita
Koperasi Celcom Berhad 4, Jalan Kent 5, Off Jln Maktab, 54000 Kuala Lumpur Phone03-2694 3388PHP Image Slider
Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image


PROFIL KOPERASI
  PROFIL KOPERASI
 
  Ditubuhkan pada 21 Januari 1994 di bawah Seksyen 9 Akta Koperasi 1993 di bawah pemantauan Suruhanjaya Koperasi Malaysia (SKM) dan Kementerian Perdagangan dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK). KOPCEL dimiliki sepenuhnya oleh kakitangan Syarikat Kumpulan Axiata, Syarikat Celcom Axiata Berhad (CELCOM), Edotco dan KOPCEL yang terdiri daripada 1,080 orang anggota sehingga 31 Disember 2018. 
 
  KOPCEL memulakan operasi pada bulan Julai 1994 dan terlibat terutamanya dalam menyediakan perkhidmatan kredit untuk anggota. Di bawah jabatan perniagaan, KOPCEL mengendalikan kedai serbaneka di @Celcom Seksyen 52, PJ Sentral dan Wisma Celcom Petaling Jaya serta perkhidmatan sewaan pengangkutan. Buat masa ini, KOPCEL juga memiliki tiga unit hartanah di Bukit Beruntung, Genting Highland, dan Pending.
 
  Telah menjadi impian kami untuk menjadi sebuah koperasi yang berdaya saing dan terkemuka di negara ini. Imej baru yang lebih sesuai dengan koperasi yang mencerminkan usaha untuk memacu koperasi kearah yang lebih dinamik melalui usaha-usaha yang lebih profesional kearah pertumbuhan perniagaan yang mampanselari dengan persekitaran global yang sentiasa berubah-ubah.
   


PERKHIDMATAN KAMI
 

PERKHIDMATAN KAMI

  PINJAMAN PERNIAGAAN PROMOSI
  KOPCEL menawarkan dua jenis pinjaman kepada kesemua anggota KOPCEL iaitu :PEMBIAYAAN KOPCEL :

1. TAWARRUQ

2. BAI BITHAMIN AJIL

3. AL-QARDHUL HASSSAN

PEMBIAYAAN PERIBADI BANK RAKYAT
Perniagaan koperasi seperti kedai Big Smile, RO Bigsmile dan lain-lain

KOPCEL juga mempunyai marchandise seperti MyBigSmile untuk pembelian barangan premium dari KOPCEL

Perkhidmatan pengangkutan bermula 2016 kerjasama vendor yang telah dilantik oleh KOPCEL. KOPCEL juga telah dilantik AXIATA Celcom sebagai vendor yang membekalkan perkhidmatan pengangkutan kepada AXIATA Celcom. Perniagaan ini, antara aktiviti perniagaaan yang menyumbang kepada pendapatan KOPCEL.
Promosi produk yang dikeluarkan oleh kopcel dan kolaborasi dengan rakan niaga seperti t-shirt, Ziarah Umrah dan Pakej Perlancongan

 


RAKAN NIAGA

RAKAN NIAGA


You are visitor number 6969 to this website since 06-11-2023.